Email

10 stuks Renault T430 voor Alblas Transport

Alblas Transport investeert in 10 Renault Trucks T430 om te groeien naar de ‘ultieme dienstverlening’. Doolaard Bedrijfswagens ontving de order niet alleen doordat de Renault Trucks T een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding heeft, maar ook omdat deze trucks de chauffeur veel comfort en veiligheid bieden. De trekkers worden ingezet voor het vervoer van goederen over vaste trajecten, waarbij de voertuigen 24 uur per dag rijden door middel van chauffeurswissels.

Alblas bestaat al sinds 1896 en is een echt familiebedrijf, waar generaties aan kennis en ervaring in zit. Waar in het begin het transport nog per roeibootjes ging, is het transport later overgegaan op vervoer per vrachtwagen. Alblas is gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerde goederen, gevaarlijke stoffen en tijd-kritische lijndiensten. Dit doet het bedrijf vanuit de hoofdvestiging in ’s Gravendeel, maar ook vanuit vestigingen in Duitsland, Polen en Roemenië. Met deze vestigingen wordt het transport ingevuld over de hoofdassen tussen West- en Oost Europa.

Inzetbaarheid als uitgangspunt
‘De inzetbaarheid was het uitgangspunt voor deze investering’ legt Quirijn Alblas (5e generatie Alblas) uit. We wisten welke truck wij voor ogen hadden en hierbij adviseerde Doolaard Bedrijfswagens de juiste uitvoering waardoor gezamenlijk de ultieme specificatie van de truck bepaald kon worden.

Er is gekozen voor een T430 met lage schotelhoogte en rondom luchtvering. Dit om aan te sluiten bij de nieuwe mega-opleggers van Alblas. Quirijn vervolgt: ‘Een aanzienlijk deel van de te transporteren goederen zijn gevaarlijke stoffen. Daarom zijn de trucks uitgerust met ‘Lane Departure Warning’ en het ‘Advanced Emergency Breaking System’. Ook heeft de boordcomputer een ‘Emergency Button’ indien de chauffeur in nood verkeert.’

De voertuigen zijn verder voorzien van Optidriver geautomatiseerde versnellingsbakken, die zorgen voor ultiem comfort voor de chauffeur. In combinatie met het Fuel Eco-pakket optimaliseert deze bak het brandstofverbruik en vermindert het de uitstoot. Het lage brandstofverbruik van de T430’s is bij Alblas zeer belangrijk, waarvoor de chauffeurs ook speciaal getraind worden. Omdat de trucks vaste trajecten rijden, zijn de verbruikscijfers goed te vergelijken en te beoordelen. Over de samenwerking met Doolaard stelt Quirijn: ‘Onze contactpersonen bij Doolaard Bedrijfswagens en Renault Trucks zijn echte vakmensen, die de truck door en door kennen. Daarnaast heeft Doolaard, met maar liefst 25 jaar ervaring als Renault Trucks dealer, de dienstverlening op een hoog niveau staan en begrijpen ze de doelen van de klant. Dit maakt een prettige samenwerking mogelijk en het biedt perspectief voor de toekomst.’

Bron

TLN

vacature vrachtwagenchauffeur

Share with your friends:

Het juridisch werkgeverschap; de verloning en uitbetaling voor De-Trans,
worden verzorgd door ons externe administratiekantoor About Payrolling & Services B.V. (KvK nr. 30181489).
About Payrolling & Services B.V. is ABU lid.
About Payrolling & Services B.V. is tevens SNA gecertificeerd.
Alle uitzendmedewerkers van De-Trans werken dan ook conform de regels van de ABU-CAO.

Op de dienstverlening van De-trans detachering zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, welke bij het KvK te Den Haag gedeponeerd zijn onder nummer 27320123.
© 2008 KvK nummer 27320123   download ons klachten reglement
SITEMAP