Transport staat ondanks hitte niet stil

Overzichtsafbeelding

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vanochtend het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Door hiermee rekening te houden en goed ondernemerschap te betonen, valt de transport- en logistieksector niet stil.

Pagina-inhoud

Volgens het RIVM en weerstations zoals het KNMI is de verwachting dat de huidige hittegolf minimaal tot eind deze week aanhoudt. Niettemin blijft de sector in beweging, bijvoorbeeld als het gaat om het beleveren van supermarkten en het afleveren van online bestelde pakketjes bij mensen thuis.

Goed ondernemerschap

Dit lukte mede door rekening te houden met het Nationaal Hitteplan van het RIVM, maar ook door goed ondernemerschap te betonen. Dit laatste betekent volgens TLN onder meer dat op laad- en losadressen, maar eigenlijk door de hele logistieke keten heen, schaduwrijke parkeer- en werkplekken voorhanden zijn, net zoals voldoende drinkwater.

Protocol Veetransport

Goed ondernemerschap betekent volgens TLN ook dat bij het plannen en uitvoeren van veetransporten wordt gewerkt conform het ‘Protocol Veetransport onder extreme temperaturen’. Bijvoorbeeld door transporten zo mogelijk vroeger uit te voeren of uit te stellen en voor aanvang van het transport de geplande route te controleren op drukte/filevorming en zo nodig de route daar op aan te passen. Maar ook door met verstand te laden en de beladingsgraad met name tussen 12.00 en 19.00 uur te verlagen, extra aandacht te hebben voor de staat van de ventilatie in veewagens/vee-aanhangers en zo weinig mogelijk te stoppen met vee aan boord en bij noodzakelijke stoppen windluwe plaatsen te mijden en in de schaduw te parkeren.

Direct naar veilige locatie

Positief is het feit dat Rijkswaterstaat, vanwege de aanhoudende hitte, alle langs de weg gestrande voertuigen en de inzittenden naar een veilige locatie met voorzieningen, zoals een tankstation, brengt. Normaal gesproken doet Rijkswaterstaat dit niet wanneer een gestrand voertuig veilig staat en de eigenaar al voor professionele hulp heeft gezorgd. Maar met deze hitte, met gevoelstemperaturen van boven de 30 graden Celsius, is dat niet klantvriendelijk en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk.

bron: TLN

Share with your friends:

Het juridisch werkgeverschap; de verloning en uitbetaling voor De-Trans,
worden verzorgd door ons externe administratiekantoor About Payrolling & Services B.V. (KvK nr. 30181489).
About Payrolling & Services B.V. is ABU lid.
About Payrolling & Services B.V. is tevens SNA gecertificeerd.
Alle uitzendmedewerkers van De-Trans werken dan ook conform de regels van de ABU-CAO.

Op de dienstverlening van De-trans detachering zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, welke bij het KvK te Den Haag gedeponeerd zijn onder nummer 27320123.
© 2008 KvK nummer 27320123   download ons klachten reglement
SITEMAP