De Hoge Raad bepaalde op 4 mei dat de toeslag voor eendaagse ritten van toepassing was, óók als die rit al voor twaalf uur ’s nachts klaar was.

​Werkgeversorganisaties en vakbonden waren het oneens op dit punt (de uitleg van artikel 37 lid 1a van de cao). Werkgeversorganisatie TLN vindt dat een nachtrit pas een nachtrit is wanneer de chauffeur ook echt ’s nachts rijdt. TLN vindt dat nog steeds en is van mening dat dat deze uitspraak geen recht doet aan de afspraken die in het verleden aan de cao-tafel zijn gemaakt. Met behulp van deskundige advocaten is er tot het einde toe voor gevochten om in het gelijk te worden gesteld, echter tevergeefs.

Inmiddels nieuwe regel

De uitspraak is alleen van toepassing vóór 1 juli 2017. De toeslag eendaagse nachtritten is in de nieuwe cao vervangen door een toeslag van 19% op het uurloon. Deze toeslag geldt voor eendaagse ritten voor de diensturen tussen 21.00-05.00 uur.

 bron:tln

Share with your friends:

Het juridisch werkgeverschap; de verloning en uitbetaling voor De-Trans,
worden verzorgd door ons externe administratiekantoor About Payrolling & Services B.V. (KvK nr. 30181489).
About Payrolling & Services B.V. is ABU lid.
About Payrolling & Services B.V. is tevens SNA gecertificeerd.
Alle uitzendmedewerkers van De-Trans werken dan ook conform de regels van de ABU-CAO.

Op de dienstverlening van De-trans detachering zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, welke bij het KvK te Den Haag gedeponeerd zijn onder nummer 27320123.
© 2008 KvK nummer 27320123   download ons klachten reglement
SITEMAP