Email

Verplichte nascholing

Per september 2009 is er een nieuwe Europese wet van kracht die stelt dat alle vrachtwagenchauffeurs verplichte nascholing moeten volgen om hun vakbekwaamheid te behouden. Voor vrachtwagenchauffeurs geldt dat iedereen die voor 10 september 2009 zijn of haar vrachtwagenrijbewijs heeft gehaald, zeven jaar de tijd heeft (van maart 2009 tot september 2016) om de eerste 35 uur nascholing te volgen. Daarna moeten de chauffeurs hun vakbekwaamheid iedere 5 jaar verlengen, steeds door het volgen van 35 uur nascholing. Er wordt geadviseerd de 35 uur nascholing niet op het laatste moment te volgen. Enerzijds om te voorkomen dat door één en ander wellicht niet meer is in te plannen en anderzijds omdat er op dit moment nog verschillende subsidiemogelijkheden bestaan.
Van de 35 uur nascholing zal minimaal 7 uur praktijkles moeten zijn.

Nascholing nieuwe beroepschauffeurs

Iedereen die sinds 10 september 2009 voor de vrachtauto slaagt voor zijn of haar vakbekwaamheid, zal binnen 5 jaar 35 uur nascholing moeten volgen. Wanneer hieraan voldaan wordt, zal de vakbekwaamheid voor de 5 opvolgende jaren geldig zijn, waarna het proces zich herhaalt.

Resultaat

Naast het feit dat de nascholing een verplichting is, heeft het ook daadwerkelijk nut. Het zal de chauffeurs zowel op theoretisch- als op praktisch gebied veel bijbrengen.

Verlopen vakbekwaamheid

Wanneer de chauffeur, om welke reden dan ook, binnen 5 jaar niet in staat is om de verplichte nascholing te volgen, zal hij of zij niet vakbekwaam zijn. Zonder vakbekwaamheid mag je dan ook niet beroepsmatig rijden.

DE-TRANS heeft een eigen 3 sterren erkende BOVAG verkeersschool. Deze biedt de nascholingscursus aan. DON Opleidingen (thans Verkeersschool Martien Don), heeft de nascholingsopleidingen laten certificeren door het CVV.

Voor meer informatie, neem contact op met Don Opleidingen.
Voor nadere informatie bezoek de website eens van Don Opleidingen.

HIER STAAN DE GOOGLE ANALYTICS TRACKING CODE

Het juridisch werkgeverschap; de verloning en uitbetaling voor De-Trans,
worden verzorgd door ons externe administratiekantoor About Payrolling & Services B.V. (KvK nr. 30181489).
About Payrolling & Services B.V. is ABU lid.
About Payrolling & Services B.V. is tevens SNA gecertificeerd.
Alle uitzendmedewerkers van De-Trans werken dan ook conform de regels van de ABU-CAO.

Op de dienstverlening van De-trans detachering zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, welke bij het KvK te Den Haag gedeponeerd zijn onder nummer 27320123.
© 2008 KvK nummer 27320123   download ons klachten reglement
SITEMAP